Pedicure behandeling

De ProVoet Pedicure

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!

Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij (of hij) geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.


Wat doet een pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een verzorgende voetcrème.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!

De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes of op hun website, net zoals wij.

De praktijk staat geregistreerd bij de KRP en is het bezit van een AGB code. Deze zaken zijn nodig om, als u diabetes- en/of reumapatiënt bent, de nota in te kunnen dienen bij uw zorgverzekeraar


Hoe ziet een pedicurebehandeling eruit?

Deze behandeling duurt ongeveer 45 minuten en bestaat uit:

Nagels knippen, de nagelomgeving wordt gereinigd, eelt en kloven behandelt, eventuele likdoorns weggehaald en alles wordt mechanisch afgewerkt. Natuurlijk worden uw voeten van te voren gedesinfecteerd en op het laatst nog lekker ingesmeerd met een voetcrème.


En als u teennagels dan netjes verzorgd zijn laat ze dan ook eens voorzien van een gellak.

Niet alleen de nagels van uw handen kunnen er mooi uitzien met gellak. Ook op tenen is dit mogelijk.

Weer eens wat anders dan 1 kleur lak op uw teennagels? U kunt ook uw teennagels laten versieren met nailart.

Dit staat ontzettend leuk en verzorgd in uw slippers of open schoenen!