Ontharing Sugaring

Wij zijn een Pandhy's gecertificeerd sugar practitioner

Het goud van Cleopatra!

Suikerpasta is niet nieuw. Het is een samenstelling van hoofdzakelijk suiker en water, gebaseerd op eeuwenoude recepten uit het Midden-Oosten, die door Cleopatra en haar Egyptische onderdanen reeds werd aangewend in de strijd tegen ontsierlijke haartjes.
Suikerpasta biedt de mogelijkheid - in tegenstelling tot andere ontharingsmethodes - om haren te verwijderen vanaf 1 à 2 mm lengte. Door te ontharen in deze groeifase van het haar, neemt de regeneratieperiode meer tijd in beslag en kunnen klanten dus langer van hun zijdezachte huid genieten. De extractie met suikerpasta vooroorzaakt geen (negatieve) getraumatiseerde huid maar wel een (positieve) getraumatiseerde follikel. Hierdoor zal bij nieuwe haartjes een verandering in textuur en kleur optreden, waardoor ze lichter en minder dik terugkomen.

Ontharen met suikerpasta is bovendien minder pijnlijk dan de meeste andere epilaties en resulteert in een zachte huid.
De Pandhy's suikerpasta bestaat uit glucose, fructose en water - enkel lichaamseigen suikers dus - en is daarmee ook de meest medische suiker op de markt. Zoals vele andere suikerpasta's bevat de Pandhy's suiker géén chemische produkten, geur- of kleurstoffen maar ook gééncitroensap of andere fruitzuren. Gezien de bereiding 100% natuurlijk is, is de Pandhy's suikerpasta bovendien hypo-allergeen en veroorzaakt hij doorgaans geen huidirritatie, zelfs als u meerdere malen over het te behandelen gebied gaat.

Gezien de pasta op lichaamstemperatuur wordt aangebracht, is ook de kans op verbranding uitgesloten. Daarnaast kleeft suikerpasta alleen aan het haar en niet aan de levende huidcellen. Dode huidcellen worden daarentegen wél mee weggenomen, waardoor deze ontharingmethode ook een zacht peelende functie heeft. Dit in combinatie met de hydraterende functie maakt dat we bij een epilatie met suikerpasta veeleer mogen spreken van een 'behandeling'.
Suikerpasta wordt met de handen op de huid aangebracht en tegen de haargroeirichting ingemasseerd. Hierdoor kan de pasta door de porie de haarfollikel binnendringen en het haar omvatten. Vervolgens wordt het geheel met de haarrichting mee verwijdert. Hierdoor breken de haren minder snel af, waardoor er ook minder kans is op ingegroeide haren. Dit in tegenstelling tot wax/hars.

Suikerpasta is hygiënischer dan bepaalde andere ontharingsmethodes, omdat voor iedere klant een apart bolletje suikerpasta wordt gebruikt; daarnaast is de suiker van zo´n hoge concentratie dat deze desinfecterend werkt. Doordat suiker een van de beste natuurlijk conservators is, maakt hij het kiemen of groeien van bacteriën onmogelijk.


De voordelen van sugaring t.o.v. traditionele hars zijn aanzienlijk